דלג לתוכן הדף
דלג לתוכן הדף
|

ביטוח חיים "חד פעמי" או חודשי - מה עדיף?

ביטוח חיים מעניק מעטפת הגנה כלכלית לאהובים לנו במקרה שחלילה נלך לעולמנו. כיצד מתאימים אותו לצרכים המשתנים? מומחה מנורה מבטחים עושה סדר
מולי הורוביץ
מנהל תחום עסקים ומוצרים, ביטוח חיים
14.02.2023 | 3 דקות

ביטוח חיים מעניק רשת ביטחון יקרת ערך לאנשים האהובים עלינו מכל, ברגעים הקשים ביותר. מבטיח שתמיד נתמוך בהם, נדאג לפרנסתם ולעתידם הכלכלי, גם כשלא נהיה בין החיים כדי ללוות ולהדריך אותם.

הלכה למעשה, ביטוח חיים מעניק למוטבים שהגדרנו – בן/בת הזוג, ילדים, הורים או כל קרוב אחר שחשוב לנו ותלוי בנו למחייתו – פיצוי כספי שקבענו מראש, במקרה שנלך לעולמנו בטרם עת, חלילה. בהעדרנו, סכום זה אמור לשמש תחליף להכנסה שייצרנו בעודנו בחיינו ולסייע ליקרים לנו בשמירה על רמת מחייה זהה או קרובה לזו שהורגלו לה.

ברגע האמת, כיצד מממשים את ביטוח החיים?

אם לחיים יהיו תוכניות אחרות עבורנו והנורא מכל יקרה, היקרים לנו יוכלו לקבל את הפיצוי הכספי באחד משני אופנים: כסכום חד פעמי או כתשלום חודשי.

מה חשוב לקחת בחשבון?

💡 כפי שגובהו של ביטוח החיים, כלומר הסכום שישולם למוטבים במקרה פטירה, משתנה בין מבוטח למבוטח בהתאם למצבו המשפחתי והכלכלי, צרכיו, ומשך התקופה שבה ירצה לסייע לאהובים ולשמר את מצבו של משק הבית, כך גם אופן המימוש של הביטוח שונה בין מקרה למקרה.

💡 למרות שמבוטחים רבים נוטים לבחור בכיסוי המשלם פיצוי חד פעמי, המציאות מציגה לעיתים תמונת מצב בעייתית: לא מעט מוטבים מתקשים להתמודד עם סכום כסף גדול ש"נוחת" עליהם בבת אחת ובעיתוי עצוב כל כך, מנצלים אותו באופן לא מושכל, במהירות גבוהה וללא הלימה לתקופה שאליו הוא נועד. לכן, דווקא תשלום חודשי עשוי לספק התאמה מדויקת ונכונה יותר לצורך של כל מבוטח.

💡 חשוב להבין שיש הבדל, לדוגמה, בין משפחה עם ילדים בעשור הראשון לחייהם, שיזדקקו לתמיכה כלכלית ממושכת במקרה מוות של אחד ההורים, לבין משפחה עם ילדים בגילאי +20 שתזדקק למענה כספי לתקופה קצרה יותר. את ההתאמה המדויקת הזו ניתן לבצע באמצעות סכום ביטוח המשולם כתשלום חודשי.

💡 נקודה נוספת שרצוי לקחת בחשבון היא שמקרה מוות כולל פוטנציאל רחב של הוצאות בלתי צפויות – החל מעלויות קבורה, דרך טיפולים פסיכולוגיים ובמקרים מסוימים אף רכישת רכב שישמש תחליף לרכב שקיבל הנפטר מעבודתו. לכן, כדי שנוכל להתמודד עם הוצאות גבוהות ופתאומיות, מומלץ ואפשר לשלב בין תוכנית המשלמת סכום חד פעמי לבין כזו שמשלמת קצבה.

💡  גם אם בחרנו בתוכנית המעניקה סכום חד פעמי ומתרחש מקרה מוות, לא עלינו, ניתן להעביר את מלוא הסכום או חלק ממנו לתשלום חודשי ("אנונה"). 


*בכפוף לתנאי החברה והפוליסה. מנורה מבטחים ביטוח בע"מ

נכתב על ידי מולי הורוביץ

מתגורר בפתח תקווה ואב לארבעה. עובד בעולם הביטוח ב-20 השנים האחרונות

מתגורר בפתח תקווה ואב לארבעה. עובד בעולם הביטוח ב-20 השנים האחרונות