מתי כדאי לעדכן את סכום ביטוח החיים?
ביטוח החיים שרכשנו נועד לספק הגנה כלכלית לבני משפחתנו ולאנשים היקרים לנו ביותר, למקרה שנלך לעולמנו בטרם עת, חס וחלילה.
עם זאת, חשוב שנשאל את עצמנו מעת לעת "כמה ביטוח חיים" עלינו לרכוש? כלומר, מה גובה הסכום שנרצה להשאיר לאהובינו ליום שאחרי.
החיים משתנים, אל תשאירו את הביטוח מאחור
לפני שממהרים לנקוב בסכום, מומלץ להתעמק בכמה שאלות, למשל: לכמה זמן הכסף שנשאיר אמור להספיק? לכמה אנשים? האם הוא יסייע להם לשמור על רמת חיים דומה לזו שהורגלו לה ועוד. כיוון שהמציאות משתנה, כדאי לשקול עדכון של סכום הביטוח בכמה נקודות במהלך החיים:
שינוי סטטוס משפחתי
מרבית האנשים רוכשים ביטוח חיים בסמוך לחתונה והולדת ילדים. עם זאת, סכום הביטוח שהגדרנו בגיל 30, בהרכב משפחתי של שלוש נפשות, לא בהכרח יהיה תואם לצרכים שלנו בגיל 40 ולמשפחה של חמש נפשות. לחלופין, מי שעברו גירושין לא יזדקקו בהכרח למלוא הסכום שהגדירו בעבר.
עדכוני שכר משמעותיים
המשכורת שלנו היא אחד הפרמטרים שנלקחים בחשבון בקביעת סכום ביטוח החיים, כאשר השאיפה היא שהסכום שייגרע מההכנסה המשפחתית כתוצאה ממותנו יכוסה במלואו על ידי הביטוח לתקופת הזמן שנקבע.
אלא שהוצאות של תא משפחתי הולכות וגדלות עם השנים, ונגזרות בין היתר גם מהשכר שאנו מכניסים. לכן, אם רכשנו ביטוח חיים בגיל 35 וביססנו את סכום הביטוח על משכורת שהרווחנו באותה עת, חשוב שנתאים את הסכום גם כששכרנו עולה משמעותית וזאת כדי לספק ליקירינו, אם וכאשר, הכנסה זהה.
חשוב לדעת!
- בהתאם לצורך המשפחתי ניתן לבחור בין כיסוי המשלם פיצוי חד פעמי לכיסוי המשלם קצבה חודשית
- מומלץ "להשאיר" סכום נוסף בצד, בין אם להוצאות חד פעמיות הנלוות למקרה המוות, לא עלינו – מקבורה ועד לשינוי מגורים ובין אם להוצאות עתידיות – החל מעזרה בשכר לימוד, דרך סיוע במימון חתונה לילדים וכלה בסיוע ברכישת דירה.
*כפוף לתנאי החברה והפוליסה. האמור מובא כמידע כללי בלבד ואין בו כדי להוות הצעה, המלצה או תחליף לקבלת שירות מבעל רישיון המותאם לצרכיו של כל אדם. הצירוף לביטוח מותנה בחיתום. מנורה מבטחים ביטוח בע"מ