דלג לתוכן הדף
דלג לתוכן הדף
|

חושבים למשוך את כספי הפיצויים? כדאי שתחשבו פעמיים!

מה הקשר בין הפיצויים לבין הפנסיה שלנו? ומדוע רצוי שלא למשוך אותם במעבר בין עבודות?
18.08.2024 | 3 דקות

לרוב, נהוג לחשוב על "פיצויים" בתור כספים שמקבלים במקרה של פיטורים, אבל האמת מורכבת יותר. כיום, מעסיקים מחויבים להפקיד לקרן הפנסיה גם בגין רכיב הפיצויים, המהווה חלק חשוב מהפנסיה העתידית שלנו בגיל הפרישה.

הפיתוי למשוך כספי פיצויים פטורים ממס הוביל עובדים רבים לפדות את כספי הפיצויים במעבר בין עבודות, גם אם אין צורך מהותי בהם למטרות מחיה. יחד עם זאת, העובדה שניתן למשוך את הפיצויים בסיום העבודה, אין משמעותה שכדאי למשוך אותם – ההיפך הוא הנכון.

שימו לב! הפיצויים מהווים לפחות 40% מהפנסיה שלנו

הפיצויים הם חלק משמעותי מהסכום שנצבר בהסדר הפנסיוני שלנו ועשויים לתרום משמעותית לרמת החיים שלנו לאחר הפרישה. חשוב להבין שמשיכת רכיב הפיצויים, מפתה ככל שתהיה, מקטינה בבת אחת את החיסכון הפנסיוני שלנו  – ובהתאם לכך גם את הקצבה שנקבל בגיל הפרישה.

שיקול נוסף שיש לקחת בחשבון מתייחס להטבות המס הניתנות במועד הפרישה מהעבודה. משיכת הפיצויים הפטורים ממס ב-32 השנים שקדמו לגיל הפרישה, משפיעה על קצבת הזקנה הפטורה ממס. בפועל, מדובר בנזק עתידי שעלול להיות גבוה.

לכן, לפני שממהרים למשוך את הכספים, מומלץ לעשות סימולציה כדי להבין בכמה תיפגע הפנסיה או בכמה תיפגע הטבת המס בפרישה.

מה יכולים לעשות עובדים שמסיימים את תקופת העסקתם וזקוקים לכסף?

נזכיר שמי שפוטרו מעבודתם זכאים במרבית המקרים לדמי אבטלה מהמוסד לביטוח לאומי, שאמורים לסייע להם להתקיים עד שימצאו מקום עבודה חדש.

אם דמי האבטלה אינם מספיקים, ניתן לפנות לאלטרנטיבות אחרות כמו נטילת הלוואה מקרן הפנסיה או מקרן ההשתלמות, זאת בהתאם ליכולת החזר חודשית ובכפוף לדירוג אשראי. פעולות אלו עדיפות לרוב על פני משיכת כספי הפיצויים מהחיסכון הפנסיוני, שכן הן חוסכות את הנזק הבלתי הפיך שגורמת משיכה שכזו.  

 

מנורה מבטחים פנסיה וגמל בע"מ, החברה המנהלת של קרנות פנסיה, קופות גמל וקרנות השתלמות, העוסקת בשיווק ולא בייעוץ פנסיוני. האמור מובא כמידע כללי בלבד, ואינו מהווה המלצה או תחליף לקבלת שירות מבעל רישיון המתאים למאפייניו ונתוניו של אדם. ההלוואות בשיקול דעת החברה, בהתאם להסכמי הלוואה, בכפוף לתנאי החיתום, התקנון והדין, האמור אינו בגדר הצעה לנטילת הלוואה, אי עמידה בפירעון הלוואה כרוך בריבית פיגורים, ובנקיטת הליכי גבייה לרבות הליכי הוצאה לפועל ומימוש זכויות בקופה תוך חיוב במס.

נכתב על ידי

רוצה לקבל עוד עדכונים?
none