דלג לתוכן הדף
דלג לתוכן הדף
|

5 טיפים לניהול החיסכון הפנסיוני

אנשים רבים אינם משקיעים מחשבה בשאלה כמה עליהם להפקיד לפנסיה או מה קורה עם החיסכון הפנסיוני במעבר בין עבודות. הנה מספר כללי יסוד שכדאי לעקוב אחריהם בדרך לחיסכון טוב יותר
14.08.2024 | 2 דקות

להפקיד לפנסיה

הדבר הראשון שאתם כמובן צריכים לעשות הוא להפקיד לפנסיה. לעזרתכם מתגייס החוק שמחייב את המעסיקים להפקיד לפנסיה. לכם נותר רק לעקוב ולראות שאכן המעסיקים מבצעים את חובתם ומפקידים עבורכם.

להפקיד מספיק

הפקדה בהתאם לדרישות החוק, 18.5% מהשכר, לא בהכרח תספיק לפנסיה סבירה. מה עושים? באפשרותכם להגדיל את חלק ההפקדה שלכם לפנסיה דרך מקום העבודה מ-6% ל-7%. במקביל, חיסכון במוצרים משלימים כמו קופת גמל להשקעה וקרן השתלמות, יסייע לכם בבוא העת גם להגדלת הקצבה וגם יוכל להעניק לכם הטבות מס.

לזכור שפנסיה היא לא רק לפנסיה

מרביתנו שוכחים כי קרן הפנסיה כוללת גם כיסויים ביטוחיים למקרים של מוות ואובדן כושר עבודה. לאורך כל תקופת החיסכון מתבקש לבצע התאמה של מסלול הביטוח בתוכנית לצרכים שלנו. התאמה נכונה יכולה לחסוך לנו כספים – ובבוא העת גם לדאוג לביטחון שלנו ושל משפחתנו.

לאחד תוכניות פנסיה

בלא מעט מקרים, כאשר יש מספר חסכונות פנסיוניים, רק אחד מהם הוא חיסכון פעיל – כלומר, החיסכון שאליו מפקיד המעסיק הנוכחי. היתר, סביר להניח, מוגדרים כלא פעילים ולכן גם אינם מעניקים כיסויים ביטוחיים לתרחישים של נכות ו/או מוות בטרם עת. 

כמו כן, משום שלא מופקדות בהם הפקדות חדשות, הצבירה בהם אינה ממשיכה לגדול. כנראה שגם דמי הניהול בהם יהיו גבוהים יותר ועלולים לשחוק את החיסכון. מכאן, שהיתרון הברור של איחוד כל החשבונות במקום אחד הוא האפשרות לחסוך יותר, לאורך זמן וגם במעבר בין מקומות עבודה שונים.

לחכות עם המשיכה לפרישה

חוסכים רבים מסתכלים על קרן הפנסיה שלהם כתוכנית חיסכון ומושכים את הכספים בהזדמנות הראשונה שעומדת בפניהם. זכרו - משיכת כספי תגמולים לפני היציאה לפנסיה חייבת במס של 35% ומשיכה של הפיצויים לפני גיל הפרישה עלולה להקטין את פנסיית הזקנה ביותר מ-40%.

 

מנורה מבטחים פנסיה וגמל בע"מ, החברה המנהלת של מנורה מבטחים פנסיה, העוסקת בשיווק ולא בייעוץ פנסיוני. האמור מובא כמידע כללי אינו מהווה המלצה או חוות דעת ואין בו כדי להוות תחליף ליעוץ או שיווק פנסיוני הניתן על ידי בעל רישיון כדין, המתחשב בצרכים ובנתונים המיוחדים של כל אדם.

נכתב על ידי