דלג לתוכן הדף
דלג לתוכן הדף
|

5 טיפים לתכנון חופשת סקי מושלמת

מה חשוב לקחת בחשבון כשמתכננים חופשת סקי, איך לבחור אתר סקי, מה חשוב לדעת לגבי הציוד ולמה לשים לב כשבוחרים ביטוח נסיעות

אם בעבר תיירות הסקי הייתה שייכת בעיקר למקצוענים, הרי שבשנים האחרונות היא ללא ספק הפכה לנחלת הכלל וגם מי שאין לו שום ניסיון קודם יכול ליהנות מחוויית הגלישה על המורדות המושלגים והלבנים. עם זאת חשוב לזכור שחופשת סקי שונה מחופשה רגילה בחו"ל ולכן היא גם דורשת תכנון קצת אחר. 

אז איך מתכננים חופשת סקי מושלמת?

הנה חמישה טיפים שיעשו לכם סדר לגבי הדברים העיקריים שיש לקחת בחשבון כאשר מתכננים חופשת סקי, ויעזרו לכם לתכנן חופשת סקי מהנה, בטוחה ובעיקר - בלתי נשכחת: 

1. בחירת המועד 

ובכן, השלב הראשון בתכנון חופשת סקי הוא כמובן בחירת המועד.

באירופה, שהיא היעד המועדף על רוב הישראלים, עונת הסקי מתחילה בסביבות דצמבר ומסתיימת בסביבות אפריל, כאשר החודשים פברואר ומרץ נחשבים בדרך כלל לטובים ביותר מבחינת תנאי הגלישה (מזג האוויר וכמות השלג), אך באופן טבעי גם המחירים בתקופה הזה הם יקרים יותר. גם תקופת חג המולד וראש השנה האזרחית (סוף דצמבר עד אמצע ינואר) נחשבת לפופולרית מאוד בעיקר בגלל החופשה מהלימודים, אבל קחו בחשבון שבתקופה זו גם המחירים יקרים יותר וגם האתרים צפופים מאוד, כך שפחות מומלץ לטוס אז לחופשת סקי.

נקודה נוספת שכדאי לקחת בחשבון כאשר בוחרים את מועד החופשה, היא שבאירופה חופשות הסקי נמשכות בדרך כלל שבוע שלם (מסופ"ש עד סופ"ש). ניתן כמובן להגיע גם באמצע השבוע ולשהות באתר פחות ימים, אבל אז קחו בחשבון שבתקופות העמוסות יהיה לכם קשה יותר למצוא מקומות לינה וחבילות סקי.

טיפ בונוס לגבי הטיסה: אל תתפתו למהר לסגור טיסה זולה שנוחתת או טסה חזרה בשעות הלילה. קחו בחשבון שההגעה לאתר הסקי דורשת לרוב נסיעה (די מאתגרת) של כמה שעות, ובשעות הלילה לרוב אין שירות הסעות פעיל מטעם האתר ורוב סוכנויות השכרת הרכב סגורות.  

2. בחירת היעד (ארץ ואתר הסקי)

באירופה יש מגוון רחב של אתרי סקי כך שכדי למצוא את אתר הסקי הנכון ביותר עבורכם, אין מנוס מלהשקיע קצת בתחקיר. הנה כמה מהדברים העיקריים שחשוב לבדוק:

  • מסלולי הסקי - בכל אתר יש מסלולים בדרגות קושי שונות שמסומנות בצבעים גנריים (המסלול הכחול והמסלול הירוק הם בדרגת הקושי הנמוכה ומתאימים למתחילים, המסלול האדום הוא בדרגת קושי בינונית-גבוהה והמסלול השחור הוא בדרגת קושי גבוהה מאוד, שמיועדת בעיקר למקצוענים אמיתיים). אם אתם מתחילים או עם ילדים, כדאי שתבדקו מהו המרחק בין המסלולים של המתחילים למסלולים של המקצוענים. לעיתים המסלולים קרובים מאוד, מה שעלול להיות מלחיץ עבור מתחילים.

  • מקום הלינה – ברוב אתרי הסקי יש כמה מקומות לינה לבחירה. בחלקם ניתן לבחור בין מלונות ברמות שונות לדירות ובאחרים (בצרפת למשל) מוצעות רק דירות בגדלים ובמחירים שונים. לכן, בבחירת מקום הלינה חשוב לשים לב לגודל החדר (בעיקר כשמדובר בדירות) ולשירותים הכלולים במחיר (חלק מהאתרים כוללים במחיר את כרטיס הסקי-פס ובחלק מאתרי הנופש ניתן לבחור בין תשלום על ניקיון לבין ניקיון עצמאי).

    דבר נוסף וחשוב מאוד שיש לבדוק הוא המרחק של מקום הלינה מאתר הסקי עצמו, ממסלולי הגלישה וממתקני הנופש השונים (מסעדות, לדוגמה). ההמלצה שלנו היא לבחור במקום לינה שניתן לגלוש ישירות ממנו אל הרכבל (סקי-אאוט) ובחזרה אליו מהמסלולים (סקי-אין).

  • שיעורי גלישה – רוב אתרי הסקי מציעים גם שיעורי גלישה ברמות שונות, בקבוצות או באופן פרטני עם מדריך. בדקו אילו סוגי הדרכות מוצעות באתר, באיזו שפה (לרוב ההדרכה היא באנגלית, אך בחלק מהאתרים יש הדרכות גם בשפות אחרות, לרבות עברית), מה היא כוללת (רק הדרכה או גם ליווי לאורך הגלישה, חד-פעמי או כמה ימים, וכו') וכמובן – מה המחיר.

  • אטרקציות נוספות – אתרי הסקי הם מקום נפלא להיפגש ולהכיר חובבי סקי מכל רחבי העולם. בדקו מהן האטרקציות הנוספות שיש באתר הסקי, והעדיפו את האתרים עם האטרקציות שהכי רלוונטיות אליכם (מסעדות, מכוני ספא, ברים, מועדונים, הופעות וכו').  

3. ציוד סקי

סקי דורש ציוד גלישה מיוחד שכולל מגלשיים, מקלות סקי, נעליים ומחברים (מעין תופסנים קטנים, שמחברים בין הנעליים למגלשיים ושתפקידם לנתק את המגלשיים מהרגלים במקרה של נפילה). זאת, לצד ציוד נלווה שכולל למשל חליפות סקי, קסדה, משקפי סקי (גוגלס) וכדומה.

בכל אתרי הסקי ניתן לשכור ציוד סקי, וברובם המחיר אפילו כולל השכרת ציוד גלישה בסיסי. המשמעות היא שאם אתם לא גולשים באופן קבוע, אין שום צורך לקנות ציוד סקי משל עצמכם, שהוא גם יקר בפני עצמו וגם מייקר את מחיר הטיסה. עם זאת חשוב לבדוק אם הציוד כלול במחיר, איזה ציוד כלול וכמה יעלו לכם אביזרים נוספים, שאינם כלולים במחיר החבילה (בעיקר קסדה ומשקפיים).

כך או כך, בין אם החלטתם לרכוש ציוד ובין אם החלטתם לשכור אותו, הנה כמה דברים שכדאי לקחת בחשבון:

  • היקר ביותר הוא לא בהכרח הטוב ביותר – אל תתפתו לרכוש את הציוד המשוכלל והיקר ביותר (בעיקר אם אתם לא גולשים מקצוענים), אלא את זה שמתאים לרמת הגלישה שלכם. גלישה עם ציוד מתקדם מדי לא רק שמסכנת אתכם, אלא גם עלולה לפגוע לכם בהנאה (בגלל ההתעסקות המיותרת עם הציוד).

  • קיימות שלוש "רמות" של מגלשיים (בהתאם לסוגי הגלישה) - סוג המגלשיים המתאים ביותר לגולשים לא מקצוענים הוא ה-All Mountain, שהוא "הפשוט" ביותר, אך מספיק בהחלט גם מבחינת יכולת הפניות וגם מבחינת המהירות.

  • את אורך המגלש ואת מקלות הסקי חשוב להתאים לגובה של הגולש – אורך המגלשיים המומלצים ביותר לגולש מתחיל צריכים להיות שווים באורכם לגובהו. אם כבר יש לכם ניסיון בגלישה, כדאי לבחור במגלשיים שאורכם ארוך בכחמישה ס"מ מהגובה שלכם.

  • אם החלטתם לרכוש ציוד סקי ולקחת אותו אתכם – אל תשכחו לבדוק מהי המשמעות מבחינת הטיסה (שכן ציוד הסקי נחשב לכבודה חריגה). רוב חברות התעופה אינן דורשות תשלום נוסף ומתייחסות לתיק הציוד כאל כבודה רגילה (ואז חשוב לשים לב למשקל, כדי שלא תצטרכו לשלם על אוברוויט), אך זה משתנה, ולכן חשוב לבדוק את הדברים מראש. בכל מקרה, אל תשכחו לארוז היטב את הציוד (מומלץ לרפד את השפיצים של מקלות הסקי כדי שלא יקרעו את התיק). 

4. בגדים ואביזרים 

מטבע הדברים, קר מאוד בחופשת סקי (בכל זאת, שלג), כך שחשוב להיערך נכון גם מבחינת הלבוש והאביזרים הנוספים:

  • בגדים תרמיים (כולל בגדים תחתונים) – הטמפרטורות אמנם נמוכות מאוד, אבל הסקי הוא פעילות גופנית מאומצת שתגיר מכם לא מעט זיעה, ולכן מומלץ לבחור בבגדים שעשויים מבדים מבודדי קור ודוחי רטיבות, אבל גם מאווררים מאוד.

  • בגדי סקי (חליפת סקי, מכנסיים ומעיל) – ככלל, כדאי לבחור בגדים שמצד אחד יגנו עליכם מפני קור ורטיבות (כולם נופלים, וזה לא כיף כששלג חודר מתחת לבגדים), אך מצד שני יאפשרו לכם טווח תנועה רחב, כך שיהיה לכם נוח לגלוש. לכן, הבחירה בין מכנסי סקי לחליפה סקי (שתפורה כחלק אחד) היא בעיקר משיקולי נוחות וכך גם בבחירה בין מעיל ארוך (שמגן יותר) למעיל קצר (שגמיש יותר מבחינת התנועה). בכל מקרה, מומלץ לבחור בגדים עם כיסים מרווחים ולולאות ייעודיות להצמדה של אביזרים קטנים, כמו המשקפיים או הסקי פס.

  • כובע, מחמם צוואר, מחמם אוזניים וכפפות – קר, זוכרים? חשוב שתצטיידו באביזרי לבוש נוספים, שיכסו את חלקי הגוף החשופים ויגנו עליכם מפני הקור.
     
  • משקפי סקי (גוגלס) – משקפי הסקי הם ממש לא מותרות, ומדובר באביזר חיוני, שמטרתו להגן על הפנים והעיניים שלכם מפני הקור והרוח וגם (אולי אפילו בעיקר) להגן על העיניים מפני קרינת UV מסוכנת, שחוזרת אליכם ביתר עוז דרך השלג. משקפי שמש רגילים לא יספיקו כאן, מה גם שהם עלולים "לעוף" או להישבר בקלות במהלך הפעילות. אם אתם הולכים על גוגלס, שימו לב שיש סוגים שונים, עם עדשות בצבעים שונים (צהוב, כתום, שחור/כסף וכחול). פרט למשקפיים עם העדשות הצהובות, שמתאימות לגלישה בתנאים חשוכים, כל השאר מיועדים לגלישה בתנאי אור וברוב המקרים, המשקפיים עם העדשות הכתומות מתאימות ומספיקות בהחלט.

5. ביטוח נסיעות מותאם

כשאתם רוכשים ביטוח נסיעות לחו"ל אל תשכחו לוודא שהוא כולל כיסוי מתאים לחופשת סקי, או הרחבה לחופשה שכזאת (בפוליסת Top Travel של מנורה מבטחים ביטוח בע"מ, מדובר בהרחבת "פעילות ספורט חורף" ). בדקו מה כוללת הפוליסה, מהו גובה התקרה עבור כל כיסוי, אם וכמה תצטרכו לשלם דמי השתתפות וכדומה. אם אתם לוקחים אתכם מכאן את ציוד הסקי, אל תשכחו גם לוודא שהוא מכוסה במסגרת ביטוח הכבודה (שזו הרחבה נוספת אפשרית לפוליסה).

זכרו, חופשת סקי היא חוויה אמיתית, שלא תשכחו עוד הרבה מאוד זמן. תתכננו אותה היטב, ודאו שלא שכחתם כלום ואל תשכחו ליהנות. קחו בקלות גם את הקושי של הגלישה (חבל לבזבז זמן יקר על תסכול. כולם נופלים בהתחלה ולוקח זמן לקלוט את הטכניקה). אחר כך, תשאירו זמן וכוח לבילויים בשעות הערב והכי חשוב – קחו אוויר (קר), תסתכלו על הנוף המרהיב ותיהנו מכל רגע. בשביל זה הגעתם, לא? 

 

כפוף לתנאי החברה והפוליסה. האמור מובא כמידע כללי בלבד ואין בו כדי להוות הצעה, המלצה או תחליף להתאמת הכיסוי לצרכי כל אדם. מנורה מבטחים ביטוח בע"מ