דלג לתוכן הדף
דלג לתוכן הדף
|

8 טיפים והנחיות להשוואת ביטוחי רכב

כשבוחרים ביטוח רכב, לא רק המחיר קובע. הנה עוד כמה משתנים ששווה לשים אליהם לב

הגיע הזמן לחדש את הביטוח לרכב? קודם כל, תשוו. השוואת מחירי ביטוח רכב תעזור לכם לקבל החלטה נבונה ולרכוש את פוליסת הביטוח הטובה והמתאימה ביותר לצרכים שלכם. אפשר לערוך את ההשוואה בקלות – באמצעות אתרים שמתמחים בהשוואות מחירים בין ספקים או באמצעות השוואת ההצעה הסופית שהתקבלה מחברות הביטוח השונות.

רק שלפני שאתם רצים לעשות זאת, כדאי שתסתכלו מעבר לשורת המחיר הסופי בהצעת המחיר, ותבחנו לעומק את כל הפרמטרים שמרכיבים את הפוליסה, כלומר, במסמך המשפטי שמרכז את פרטי הביטוח. אספנו בשבילכם טיפים והנחיות פשוטים ומועילים, ששווה להכיר כשבאים לבצע השוואת מחירים של ביטוח רכב. תשמחו לגלות שהם יחסכו לכם זמן וכסף.


אז איך מתחילים?

לפני שאתם רוכשים ביטוח רכב, יש כמה פעולות מקדימות שתוכלו לעשות, בצורה פשוטה ומהירה, וגם לחסוך על הדרך זמן וכסף יקרים. הנה כמה מהן: 

1. למידת הנושא: 

ידע הוא כוח, גם כשזה נוגע לרכישת ביטוח הרכב שלכם. לפני שאתם מתחילים בכלל לעשות השוואת מחירים, כדאי שתכירו את סוגי הביטוח השונים ותבינו לעומק את ההבדלים ביניהם. 

  • ביטוח רכב חובה – אותו מחויבים לרכוש לפי פקודת רכב מנועי, על מנת שניתן יהיה להשתמש ברכב. ביטוח חובה מכסה נזקים גופניים שעלולים לקרות לנהג, לנוסעים ולהולכי הרגל במקרה של תאונת דרכים.

    לקריאת נוספת על מהו ביטוח חובה לחצו כאן

  • ביטוח מקיף – ביטוח רכו ש, המכסה מגוון נזקים שיכולים להיגרם לרכב המבוטח בעקבות אירועים כמו התהפכות או תאונה, גניבה, נזקי מזג אוויר, ועוד.

  • ביטוח צד ג' – המעניק הגנה כלכלית במקרה של תאונה בה נגרמו נזקים לרכושו של אדם אחר, וזאת באשמת הנהג או הנהגת המבוטחים. 


חשוב שתדעו בדיוק אילו מקרים מכסה כל אחת מהפוליסות ואילו הרחבות אתם יכולים להוסיף להן. בנוסף, טוב תעשו אם תרעננו את הידע שלכם לגבי מושגי היסוד הנפוצים בענף ביטוחי הרכב. תראו שזה יועיל לכם בהמשך התהליך. 

2. הגדרת הצרכים הספציפיים: 

לאחר שחידדתם מעט את הידע הכללי בתחום, חשוב שתבואו מוכנים ותזהו איזו פוליסות ביטוח אתם צריכים. לשם כך, עליכם להגדיר את סוגי הביטוח הנחוצים לכם –ביטוח חובה וביטוח מקיף הכולל גם ביטוח צד ג', חובה וצד גימ"ל, או שילוב אחר ביניהם.

בנוסף, טוב שתגדירו את מטרת הביטוח – האם לשימוש פרטי של בני המשפחה בלבד או גם לצרכי עבודה, אילו נהגים צפויים להשתמש ברכב, מי הנהג הצעיר במשפחה, ועוד. ברגע שתבינו מה הצרכים שלכם ואילו מאפיינים בכל פוליסה עשויים להלום אותם, יהיה לכם הרבה יותר קל ונוח לבצע השוואת מחירי ביטוח רכב.

3. השוואת מוצרי הביטוח השונים: 

על מנת שתוכלו לקבל החלטה צרכנית נבונה ואחראית, ולרכוש את הביטוח המתאים לכם ביותר – אל תוותרו על ביצוע סקר שוק מקיף. היום אין סיבה לוותר עליו, במיוחד בעידן הדיגיטלי, שבו כל המידע זמין עבורכם בלחיצת כפתור, מכל מקום ובכל שעה. תוכלו לקבל מחברת הביטוח במייל הצעת מחיר מפורטת בהתאמה אישית וללא התחייבות, לפי סוג הביטוח שאתם מעוניינים לרכוש.

וכאן נכנס טיפ חשוב: כשאתם משווים בין ביטוחי הרכב שמציעות חברות הביטוח, אל תסתכלו רק על השורה התחתונה – כמה זה עולה לכם. חשוב שתבחנו לעומק את תנאי הפוליסות השונות, הכיסויים והתוספות הנלוות. כך תוכלו לרכוש את הפוליסה המיטבית עבורכם לא רק בגלל המחיר, אלא גם מבחינת הערך המוסף שהיא נותנת לכם והצרכים שזוכים למענה. 

4. מהם המאפיינים האישיים של הנהגים שנלקחים בחשבון? 

מחירי הפוליסות משקפים לרוב את הסיכון שלוקחת על עצמה חברת הביטוח. כאשר בעל או בעלת הפוליסה הם בסיכון גבוה להיקלע לתאונת דרכים, מידת הסיכון של חברת הביטוח עולה, ובהתאם לכך – גם דמי הביטוח שהם עשויים לשלם. סיכון זה נקבע לפי התנהגות נהיגה ומאפיינים אישיים של כל נהג או נהגת ברכב, ומנתונים הקשורים לרכב המבוטח.

פרמטרים אישיים משפיעים על מחירי הביטוח:

  1. האם אתם נהגים זהירים? עבר נקי מתביעות של הביטוח, עבירות תנועה ושלילות רישיון בשלוש השנים האחרונות, יוזיל לכם את מחירי הפוליסות. אם כן, שווה לנהוג בזהירות ובבטחה – באופן כללי וגם בגלל המחיר.

  2. נשים משלמות פחות בביטוח חובה. מבחינה סטטיסטית, נשים הן בעלות סיכון מופחת להיקלע לתאונות לעומת הגברים. הן נחשבות לנהגות זהירות על הכביש וזוכות, בשל כך, לתעריפים נמוכים יותר.

  3. כמה קילומטרז' צברתם בכביש? נהגים וותיקים לרוב מעורבים פחות בתאונות דרכים לעומת נהגים חדשים. שנות הוותק על הכביש באות לידי ביטוי בתשלום ביטוח רכב זול יותר.

5. בדקו את מגוון ההרחבות בהתאמה אישית 

בחלק מחברות הביטוח אפשר להרחיב את פוליסות הביטוח הבסיסיות לפי הצרכים האישיים שלכם, כך שתכלולנה כיסויים והטבות נוספות וכך תזכו להגנה מיטבית ושקט נפשי. כיסויים נפוצים ושימושיים שתוכלו לרכוש הם למשל, שירותי דרך וגרירה בעקבות תקלה ברכב או מעורבות בתאונה. תוכלו גם לרכוש כיסויים עבור קבלת רכב חלופי במקרה של גניבה, תאונה או נזק "טוטאל לוס" לרכב, ביטוח שמשות, ביטוח פגושים, תיקון פנסים ומראות צד, הוצאות משפט ועוד. בנוסף, תוכלו לרכוש כיסוי זמני, המאפשר לנהגים צעירים להשתמש ברכב למספר ימים בודדים, כמו גם כיסוי לנהג מלווה לתקופה של עד שלושה חודשים.

קחו בחשבון שהכיסויים השונים שמציעות חברות הביטוח יכולים לייקר משמעותית את מחירי ביטוח הרכב שלכם. אז לפני שאתם ניגשים לבצע השוואת מחירים, מומלץ שתשקלו ברצינות אילו הרחבות אתם באמת צריכים ועל אילו אתם יכולים לוותר. כך תוכלו ל"תפור" את הפוליסה שעונה בדיוק על הצרכים שלכם וגם תימנעו מהוצאה כספית מיותרת.

6. מהו אופן השימוש ברכב?

לסוג הבעלות ברכב יש השפעה על גובה דמי הביטוח שתצטרכו לשלם. כך, אם השימוש ברכב הוא לצרכי עבודה שוטפת והוא בבעלות עסק או חברה, זה עלול לייקר את מחיר הפוליסה לעומת רכב בשימוש פרטי. זאת, בשל כמות הנסיעות הרבה והתחלופה הגדולה של נהגים שונים, שזהותם בדרך כלל לא ידועה מראש.

7. שימו לב לרכיב ההשתתפות העצמית

חברות ביטוח רבות נוהגות לכלול בפוליסות השונות רכיב השתתפות עצמית – הסכום אותו תידרשו לשלם במקרה של הפעלת הביטוח. מדובר על סכום מסוים שנקבע בעת רכישת הביטוח ויכול להשפיע בצורה ישירה על מחיר הפוליסה שלכם.

באופן כללי ניתן לומר, שככל שהסכום ההשתתפות העצמית גבוה יותר, מחירה של הפרמיה יפחת, וזאת משום שהסיכון שלוקחת חברת הביטוח קטן יותר. ולהיפך – כשסכום ההשתתפות העצמית נמוך, הפוליסה תהיה בדרך כלל יותר יקרה.

קחו בחשבון שקיימים פרמטרים נוספים שיכולים להשפיע על גובה ההשתתפות העצמית, הקשורים לנהגים ולרכב עצמו. למשל, טיפול במוסכי הסדר יהיה זול משמעותית מטיפול במוסכים אחרים, ובמנורה מבטחים ביטוח בע"מ למשל – הוא עשוי לחסוך לכם את מחיר ההשתתפות העצמית, וזאת בהתאם לתנאי הפוליסה. מכל מקום, כשאתם עורכים השוואת מחירי ביטוח רכב, מומלץ לבחון את תנאי ההשתתפות העצמית. תופתעו לראות כמה כסף זה יכול לחסוך לכם בעתיד.

8. טיפ אחד נוסף לקראת סיום – 

בבחירת ביטוח רכב, המחיר הסופי שאתם מקבלים מחברת הביטוח הוא לא השיקול המכריע. במסגרת השוואת המחירים שאתם עורכים, מומלץ שתבחנו גם את המקצועיות, האמינות והאיכות של החברה המבטחת. כדאי שלא תתפשרו על איכות השירות ותבחרו לבטח את רכבכם אצל חברת ביטוח גדולה ויציבה, שתיתן לכם מענה מהיר ומקצועי ושירות איכותי ברגעים החשובים, בהם באמת תהיו זקוקים לעזרה.