דלג לתוכן הדף
דלג לתוכן הדף
|

10 כללי מפתח לטיפול ברכב

טיפול סדיר במכונית הוא קריטי לשמירה על מצבה המכני ועל בטיחות הנסיעה. איך עושים את זה נכון? הנה כמה טיפים חשובים

המכונית הפרטית היא אחד מהנכסים החשובים ביותר שיש לנו, ולא רק משום שאנו מתניידים באמצעותה ממקום למקום, או מסיעים את הילדים. הנסיעה במכונית, נעימה ככל שתהיה, חושפת אותנו גם לסכנות רבות. לכן, יש חשיבות רבה בשמירה על מצבה של המכונית כך שתהיה תקינה ובטוחה. הנה עשרה טיפים שיעזרו לכם לשמור על הרכב לאורך כל תקופת השימוש. אבל לפני שאתם נבהלים מהמספר, צפירת הרגעה – מדובר בטיפים קלים ליישום, שלא אמורים לתבוע חלק ניכר מזמנכם, כל עוד אתם נעזרים באנשי מקצוע אמינים ונכונים. 

1. שגרת טיפולים

המונח "שגרת טיפולים" נשמע מאיים למי שלא מתמצא בתחום, אבל אין צורך שתמציאו את הגלגל. למעשה, כל רכב מגיע עם הוראות מדויקות מהיצרן בנוגע לטיפולי התחזוקה הקבועים שהוא אמור לעבור. לטיפולים חשיבות רבה בשמירה על תפקוד המכונית ומניעת בלאי של רכיבים שונים בה, לכן חשוב להקפיד על ביצוע הטיפולים במועד ולערוך אותם אצל גורם מורשה. בדקו גם שהטיפולים שבוצעו מתועדים בספר האישי של הרכב, על מנת שתהיה לכם אסמכתא מהימנה למצבו. מעבר לצורך בגיבוי במקרה של בעיה, התיעוד בספר יוכל לשמש אתכם בטיפולים הבאים ובמכירה עתידית.

2. תיקונים איכותיים

יש תקלה ברכב? צריך לבצע תיקון או להחליף חלק? חשוב לבצע את התיקונים במוסך אמין (רצוי מאוד במוסך המורשה הרשמי) ולוודא שהוא עושה שימוש בחלפים תקינים, המיועדים לדגם המכונית הספציפי ומתאימים לו. 

3. אל תתעלמו מנורות אזהרה

מערכות הרכב יודעות להתריע כיום על מגוון רחב של בעיות באמצעות נורת אזהרה ייעודית, בצבע צהוב, כתום או אדום, שנדלקת כשבעיה מסוימת דורשת טיפול. לכן, אם נדלקת נורה כזאת, אל תתעלמו ממנה. בדקו מה היא מסמנת ובמקרה הצורך (במיוחד אם מדובר בנורה אדומה), פתרו את הבעיה במהירות האפשרית.

4. הכנה לחורף

בישראל אולי אין גשמים רבים, אבל כשהגשם יורד, תנאי הדרך עלולים להפוך למסוכנים – בשל כביש חלק או בשל חשש להצפה. בשל כך ולקראת החורף, חשוב לוודא שכל מערכות הבטיחות הרלוונטיות תקינות: בלמים, צמיגים, מגבים, אורות ומערכת הפשרת האדים.

5. בדיקות צמיגים

לתקינות הצמיגים יש חשיבות קריטית לבטיחות הנסיעה, בכל עונות השנה. חשוב לבדוק באופן קבוע ושכיח שהם אינם סדוקים ושחוקים ושלחץ האוויר בהם תואם להגדרות היצרן. את הבדיקה יש לבצע כשהצמיגים קרים ולא בזמן נסיעה או מיד לאחריה. כשהצמיגים מתבלים יש להחליפם בצמיגים חדשים ולוודא שהם עומדים בתקן.

6. רישיון רכב

כל כלי רכב בישראל מחויב ברישיון בתוקף. את הרישיון יש לחדש באמצעות בדיקה במכון מורשה, אחת לתקופה (הנקבעת בהתאם לגילו של הרכב). במהלך הטסט נבדקות תקינותם של הבלמים, מערכות התאורה, נוכחות ציוד חובה שיש להחזיק ברכב ופרמטרים נוספים. הקפידו לבצע את הטסט בזמן, וכמובן לתקן כל בעיה שאותרה במהלכו.

7. בדיקת מצבר

אחת הסיבות השכיחות לתקלות ברכב היא בעיה במצבר. תוכלו להימנע מבעיה זו דרך בדיקה של מצב המצבר, אחת לשנה, והחלפתו במקרה הצורך ובהתאם להוראות.

8. בדיקת אורות

גם בזמן נסיעה, קורה שאנו לא שמים לב שאחד הפנסים אינו עובד כראוי. אל תיקחו את הסיכון של היקלעות לסכנה שאתם לא יכולים לראות. לפני כל נסיעה בחושך, בדקו שהפנסים תקינים ושאתם רואים היטב בעזרתם.

9. תחזוקה חיצונית

שמירה על חזותו החיצונית של הרכב יכולה לתרום להארכת חייו. למרבה המזל, שמירה על חזות הרכב היא משימה קלה משאתם חושבים. למעשה, הנזקים העיקריים לרכב נגרמים כתוצאה מחשיפה לשמש, ולכן עדיף פשוט לחנות בצל כשניתן (אבל לא מתחת לעצי פיקוס, שפירותיהם גורמים לנזק). כמו כן, מומלץ לשטוף את הרכב במכון שטיפה מוכר כשהוא מתלכלך. לכך ניתן להוסיף טיפולי וקס אחת לכמה חודשים – שמוסיפים שכבת מגן השומרת על הצבע. מעבר לכך, ניתן לערוך מעת לעת פוליש – שמסייע לטפל בשריטות שמצטברות על הרכב ולהסיר שכבות צבע ישנות.

10. ביטוח מתאים

גם אם מקפידים על כל הוראות הבטיחות ועל נהיגה זהירה, עדיין קיים סיכוי להיקלע לתאונות דרכים, שיכולות גם חלילה לגרום לנזק לרכב וליושביו. כל רכב העולה על הכביש מחויב היום בביטוח חובה בתוקף, שנועד להגן על הנו סעים במקרה של נזקים הנגרמים לגוף. חשוב לוודא שביטוח זה בתוקף לפני כל נהיגה, קצרה ככל שתהיה.

ביטוח החובה אינו מכסה כאמור נזקים שנגרמים לרכב עצמו, ולכן קיימת אפשרות לרכוש ביטוחים נוספים. למשל, ביטוח צד ג' שמכסה נזקים שעלולים להיגרם באשמתכם לצד אחר (למשל, רכב יוקרתי, בו פגעתם בטעות במהלך היציאה מהחנייה). בחברות ביטוח רבות ניתן לרכוש ביטוח רכב בהתאמה אישית לכם, לצרכים שלכם ולסוג הרכב. כאן מקבלים הצעה לביטוח שכזה ממנורה מבטחים ביטוח בע"מ.