כך תרכשו ביטוח נסיעות לטיול הגדול
כמו בטיסה לתקופות קצרות, גם לפני טיול ארוך נהוג לרכוש ביטוח נסיעות לחו"ל. מה חשוב לכלול בו ולמה צריך לשים לב? כל התשובות
הטיול הגדול, או הטיול אחרי הצבא, הוא ללא ספק אחת החוויות המכוננות והגדולות שצפויות לנו. גם מי שעובר לתקופה קצובה לחו"ל, לדוגמה עבור לימודים, או סתם רוצה לנסות שם את מזלו – צפוי לעבור חוויה משמעותית.
עם זאת, נסיעות לתקופה ממושכת דורשות לא מעט תכנון והערכות, והרבה פעמים הן מלוות בלא מעט חששות, במיוחד אם מדובר במעבר למקום עם תרבות ושפה שאנחנו לא מכירים.
גם במקרה של נסיעה לתקופה ארוכה, נהוג לרכוש מראש ביטוח נסיעות לחו"ל. חברות הביטוח השונו ת מציעות מגוון של ביטוחים כאלה, גם לנסיעות ארוכות. הנה כמה דברים שכדאי לקחת בחשבון בעת שאוספים את הצעות המחיר ומחליטים על הכיסוי הנכון ביותר עבורכם.
מה ההבדל בין ביטוח עבור נסיעה קצרה וארוכה?
ההבדל הכי גדול בין רכישת ביטוח נסיעות עבור נסיעה קצרה, של עד חודש, לבין רכישת ביטוח לטווח הארוך יותר – הוא דווקא היעדר הוודאות. כשאתם נוסעים לתקופה קצרה יחסית, כנראה שכבר תכננתם מראש את מהלך הטיול, במטרה להוציא את המיטב מהיעד שאתם מבקרים בו. בהתאם לכך, כנראה שהחלטתם מראש אם יהיה מדובר בטיול אורבני או בטיול תרמילאים ואם תעסקו בספורט אתגרי או תעדיפו בלהתרכז בבטן-גב במלון.
החלטות אלו אמורות לבוא לידי ביטוי גם בשאלון שמגישה לכם חברת הביטוח, שם תישאלו לגבי הפעילויות הצפויות בטיול ויוצעו לכם הרחבות או כיסויים, בהתאם לרמת הסיכון הכרוכה בהן. למי שיעסוק בספורט אתגרי, למשל, תוצע תוספת פרמיה עבור כיסוי ייעודי. כמו כן, למי שמטייל ביעד מרוחק במיוחד (כמו רכס הרים) יוצע כיסוי במסגרת חבילת הבסיס לשירותי איתור וחילוץ, שניתן גם להסיר מהפוליסה (אך מומלץ לא לעשות כן, אם ייתכן שאולי יזדקק לשירותים אלה).
בטיול ארוך, לעומת זאת, קשה לתכנן את כל הפעילויות מראש, ויש שיאמרו שהאלתור הוא חלק מהחוויה. לצורך העניין, בהחלט ייתכן שלפני הנסיעה לא תרצו להשתתף באטרקציות מסוימות, אולם כשתגיעו לשם, תחליטו דווקא שכן. מעבר לכך, בטיול הגדול, או בשהייה ממושכת בחו"ל, אתם עשויים לעבור שינויים כבני אדם, ולגלות שאתם יותר הרפתקנים מכפי שחשבתם.
שימו לב שאטרקציות מיוחדות וספורט אתגרי לרוב אינם נכללים בביטוח הנסיעות הסטנדרטי. מי שמתכנן לעשות כאלה במסגרת הטיול, צריך לרכוש גם את ההרחבות המתאימות. בפוליסת Top Travel של מנורה מבטחים ביטוח בע"מ, למשל, יש הרחבה ייעודית לספורט חורף (כמו סקי וסנובורד) וכן לספורט אתגרי שאינו מקצועי, כמו רפטינג.
את ההרחבות הללו לא ניתן לרכוש לאחר שהטיול כבר החל ולכן, אם אתם יודעים שתרצו לקחת חלק בפעילויות ספורט אתגרי, כדאי לדאוג לרכישה של ההרחבה הרצויה מראש.
להישאר בריאים, לאורך זמן
עוד הבדל שכדאי להכיר בין רכישת ביטוח לתקופה קצרה או ארוכה הוא החשיבות שיש בתהליך הרכישה למצב הרפואי שלכם, או ליתר דיוק – לשינוי שייתכן ויחול בו. למי שכבר יודע על בעיה במצבו הבריאותי, מומלץ לרכוש בנסיעות ארוכות (וגם קצרות) הרחבה למקרה של החמרה במצב הקיים. אותו כנ"ל לגבי מצב רפואי שלא מוגדר כמחלה. נשים הרות, למשל, לא מכוסות בחלוף השבוע ה-32 להיריון.
חשוב גם לקחת בחשבון את איכות השירותים הרפואיים במדינה שבה תשהו, כמו גם סיכונים ייחודיים שייתכן שתיחשפו אליהם. בטיול מאורגן של פחות משבוע, הסיכוי שתיקלעו לתאונה, או שחלילה תיגנב לכם המזוודה, הוא נמוך יחסית (אם כי עדיין קיים). בשהייה ארוכה יותר, הסיכוי גדל ומספיק רגע אחד של חוסר תשומת לב כדי לחוות אירוע שיכול להרוס לכם את הטיול.
לכן, ובמיוחד אם אתם נוסעים למדינת עולם שלישי, בדקו מראש מה הסיכונים הנפוצים והיערכו בהתאם, עם ביטוח שייכסה אתכם גם בתרחישים הגרועים ביותר. בדקו גם שיש בסביבה מוסד רפואי שיוכל לתת מענה לצרכים הרפואיים שלכם, כמו תרופות, אם ישנם. יתרה מכך, אם אתם משתמשים בתרופה ספציפית באופן קבוע, או סובלים ממחלה פחות מוכרת, חשוב לוודא שבמקום שאליו אתם נוסעים יש טיפול מתאים למקרה חירום ושפוליסת ביטוח הנסיעות מכסה אותו (לדוגמה, באמצעות הרחבה לכיסוי של תרופות).
עוד היבט שכדאי להקדיש לו מחשבה הוא משך הנסיעה. כשאתם נוסעים לתקופה של שבוע או שבועיים, כנראה שרק אירוע חריג במיוחד יגרום לכם לקצר את הטיול ולחזור ארצה. כשאתם נוסעים לתקופה ממושכת, מועד סיום הטיול הוא פעמים רבות טנטטיבי, וייתכן שיתחשק לכם לחזור ארצה הרבה לפניו, מכל סיבה שהיא. למקרה כזה, כדאי לוודא שרכשתם במסגרת הביטוח הרחבה עבור קיצור או ביטול נסיעה.
לדאוג גם לרכוש
רבים מאתנו מביאים איתם לחו"ל את הטלפון הנייד, בדיוק כפי שמביאים אותו לכל מקום בארץ. אחרים גם מביאים את המחשב הנייד שלהם, בין השאר לצרכי עבודה. גם בחו"ל, בדיוק כמו בארץ, מכשירים אלה נחשבים ליקרים – ולפיכך גם מועדים לגניבות.
ביטוח נסיעות כולל גם כיסוי ביטוחי לרכוש, אבל לכיסוי זה לרוב יש מגבלה מסוימת. מגבלה, שאינה מכסה ציוד יקר במיוחד, כמו סמארטפונים. לכן, אם אתם מתכננים להביא דברים כאלה לחו"ל, מומלץ לבטח את הכבודה שלכם (לרבות הבגדים, הטואלטיקה והחפצים האישיים) במסגרת הרחבה אחת – ולדאוג לכיסוי נפרד עבור חפצים יקרים כמו טלפון נייד ולפטופ.
נסיעה טובה!