דלג לתוכן הדף
דלג לתוכן הדף
|

מה צריך לארוז לחו"ל כדי להיות מוכנים (כמעט) לכל תרחיש?

מה אסור לשכוח ומה לא נורא אם שוכחים, איך יודעים אם ארזתם יותר מדי ועל מה כדאי לחשוב לפני שפותחים חטיפים בטיסה? מדריך האריזה המלא. לגזור ולשמור

מכל המשימות שצריך לעשות לפני שטסים לחופשה בחו"ל, האריזה היא כנראה המשימה המורכבת ביותר. לא בהכרח כי זה באמת כל כך קשה, אלא בעיקר אנו תמיד חוששים ששכחנו משהו חשוב, בין השאר כי הסבירות היא שאכן שכחנו משהו. אז כדי להקל עליכם בפעם הבאה שתארזו (לבד, כן?) הכנו לכם מדריך אריזה פרקטי ויעיל, שאותו חילקנו לדברים שאסור לשכוח, לדברים שלא כדאי לשכוח ולדברים שלא נורא אם שוכחים. בסוף תמצאו גם לא מעט טיפים לאריזה.

** קחו בחשבון שלכל טיול יש מאפיינים ייחודיים משלו שמשפיעים על האריזה, כך שתעשו את ההתאמות בהתאם לטיול שלכם: היעד, הרכב הנוסעים, משך הטיול, העונה וכדומה.

דברים שאסור לשכוח

בקטגוריה הזו נמצאים כל אותם דברים שלא ניתן או שמסובך מאוד להשיג בחו"ל, ולכן אנחנו ממליצים להתחיל איתם. רגע לפני שאתם יוצאים מהבית, מומלץ גם לעבור על הרשימה ולוודא שלא שכחתם כלום מהפרטים האלה:

  1. מסמכי זיהוי – דרכון בתוקף, אשרת שהייה (ויזה) אם צריך ורישיון נהיגה בינלאומי בתוקף (אם אתם מתכוונים לנהוג בחו"ל). ההמלצה שלנו היא גם לקחת איתכם צילום של המסמכים האלה, ולא רק את המסמכים עצמם. כך, אם חלילה אחד מהם יאבד או ייגנב, עדיין יהיה לכם איך להזדהות, בשגרירות או בשדה התעופה.
  2. מסמכי נסיעה – כרטיסי טיסה, שובר השכרת רכב, שוברי הזמנה של מקומות הלינה, כרטיסי כניסה לאטרקציות שקניתם מראש וכדומה.
  3. מסמכי "חירום" – פרטי פוליסת ביטוח הנסיעות, מרשמים לתרופות באנגלית (אם אתם נוטלים באופן קבוע), פנקס חיסונים (במיוחד אם אתם טסים למדינות שיש להתחסן אליהן לפני) וכו'.
  4. מספרי טלפון לשעת חירום – מוקד חירום של חברת ביטוח הנסיעות ושל חברת האשראי, טלפונים וכתובות של משרד החוץ ושל נציגות ישראל ביעד שאליו אתם נוסעים, פרטי בתי החולים הגדולים באזור שבו תהיו וכו'.  

דברים שלא כדאי לשכוח

בקטגוריה הזו נמצאים כל הדברים שכדאי לקחת איתכם מהארץ, גם אם תוכלו כנראה להשיג אותם בחו"ל:

  1. בגדים – יש כמה פריטים שתמיד צריך ושכדאי לכם לקחת מהארץ, גם אם אתם מתכוונים להעביר את רוב הזמן במלון או לצאת למסע שופינג מסעיר. ככלל אצבע, תמיד עדיף שיהיו עליכם לפחות שני סטים נוספים של בגדים תחתונים נוסף לאלה שאתם מחליפים כל יום במסגרת הטיול עצמו. רצוי גם שיהיו סטים פרקטיים של ג'ינס וחולצה, נעליים סגורות ופתוחות (אם אתם נוסעים ליעד חם), ג'קט ובגדים נוחים ללילה.
  2. תרופות – אם אתם נוטלים תרופות באופן קבוע, כדאי מאוד שתיקחו איתכם מהארץ את הכמות הדרושה למשך הטיול שלכם. אומנם תמיד תוכלו לרכוש את התרופות בחו"ל (זוכרים לקחת את המרשמים?), אבל לכו תדעו מתי ייצא לכם להיות ליד בית מרקחת, או מרכז רפואי שמוכר אותם.
  3. תיק עזרה ראשונה – קחו איתכם תיק קטן עם כל העזרה הראשונה שאולי תצטרכו: פלסטרים, כדור נגד כאב ראש, סירופ להורדת חום (בעיקר אם נוסעים עם ילדים), וכדומה. את תיק העזרה הראשונה מומלץ לקחת בתיק הגב/תיק היד שעליכם, אבל ודאו מראש אם מותר לקחת אותו לטיסה (או דווחו עליו לאנשי רשות התעופה – למשל, כששואלים אתכם אם יש לכם בתיק חפץ חד).
  4. מטענים וכו' – הכי מבאס זה להגיע לחו"ל ולגלות ששכחתם להביא מטען לטלפון, למצלמה ו/או למחשב הנייד, אז שימו לב שאתם מכניסים אותם לתיק (מומלץ לשים אותם בתיק שעליכם). בהקשר הזה, מומלץ גם לבדוק אם נקודות החשמל ביעד שאליו אתם נוסעים דומות לאלו של ישראל (כלומר, מורכבות משניים או שלושה חורים) או שעליכם לקחת אתכם גם מתאם חשמל.
  5. תיק רחצה – כאן ההמלצה שלנו היא לקחת איתכם רק דברים שתצטרכו ליום הראשון (כגון משחת שיניים, מוצרי היגיינה אישיים וסבון גוף קטן) ואת הדברים המאוד ספציפיים שלכם (קרם פנים, בושם, מברשת שיניים, משחה ספציפית של הילדים וכדומה). את הדברים הגדולים והכבדים תוכלו לקנות שם בזול. התמרוקים הללו כבדים בדרך כלל וחבל לסחוב סתם.
  6. היגיינה – את ההמלצה הזו למדנו מניסיון. תמיד קחו איתכם בתיק גליל אחד של נייר טואלט וחבילה קטנה של מגבונים. זה אולי נשמע מוזר, במיוחד אם אתם מטיילים במדינה מפותחת, אבל לא תאמינו כמה זה יכול להציל אתכם במקרי חירום, במיוחד אם אתם מטיילים עם הילדים. קחו איתכם גם שקית קטנה ריקה ותקפידו לזרוק לתוכה את הנייר/המגבונים המלוכלכים.
  7. מזון ספציפי – בין אם אתם שומרי כשרות, טבעונים, נמנעים מגלוטן או אלרגיים למשהו, כדאי שתערכו לכך מראש, תבדקו מה נהוג לאכול במדינת היעד ותיקחו אתכם מוצרי מזון לפחות לימים הראשונים. למקפידים שביניכם (בכשרות, בטבעונות, וכו') מומלץ גם להביא כלי בישול, ולוודא מראש שלא תהיה בעיה להכניס אותם למדינת היעד. 

דברים שלא נורא אם שוכחים

בקטגוריה הזו נמצאים כל אותם דברים שאפשר לקחת מהארץ, אבל שבינינו לא נורא אם שוכחים:

  1. תמרוקים גנריים – שמפו, תחליב רחצה, קרם לשיער, קרם גילוח, מוצרי היגיינה אישיים (תחבושות/טמפונים וכדומה).
  2. נשנושים לדרך – נכון שתמיד אפשר לקנות אוכל בשדה התעופה, במטוס ובחנויות נוחות בדרכים, אבל המחיר יהיה בהתאם, וגם כשתמצאו חטיפים במחיר מופקע – לא תמיד יהיה שם משהו שאתם/הילדים אוהבים. לכן, ההמלצה שלנו היא לקחת איתכם כמה נשנושים קטנים לדרך (סוכריות, מסטיקים, קרקרים יבשים, וכדומה), רק אל תגזימו עם הכמויות. ראו את הטיפ שלנו בסיום הכתבה.

המלצות וטיפים כלליים

  1. אם אתם נוסעים עם תינוקות – בדקו מראש אילו חיתולים מוכרים ביעד שאליו אתם נוסעים ואם הסוג שבו אתם משתמשים נפוץ גם שם. בכל מקרה, קחו אתכם כמות טיטולים שתספיק ליומיים-שלושה הראשונים ואת השאר תרכשו שם.
  2. תיק יד/גב בטיסות – כדי להימנע ממצב לא נעים, שבו תישארו בלי כלום אם חלילה המזוודות שלכם ייעלמו בדרך או יגיעו באיחור, מומלץ לקחת בתיק הגב/הטרולי שאתו אתם עולים למטוס גם כמה פריטים בסיסיים שיספיקו לכם לפחות ליום הראשון: בגדים להחלפה, מטענים, אוכל לילדים, וכדומה.
  3. תשאירו מקום פנוי – כלל הברזל הוא שאם המזוודה שלכם מלאה עד אפס מקום, ברמה שקשה לסגור אותה, כנראה שארזתם יותר מדי. וחבל כך, כי תמיד חוזרים מחו"ל עם יותר ממה שנוסעים (בגלל שופינג, מתנות למשפחה, או כביסה). במיוחד בשל כך, מומלץ להשאיר מקום ריק במזוודה, ולו כדי לא להיקלע למצב של משקל יתר, שעלול לעלות לכם ביוקר בשדה התעופה. 

טיפים לאריזת בגדים

בחירת הבגדים היא כאמור אינדיבידואלית מאוד, אבל גם כאן יש כמה דברים שכדאי לקחת בחשבון:

  1. מזג האוויר – הבגדים שאתם לוקחים צריכים להיות מותאמים למזג האוויר ביעד ובמועד שבו אתם טסים (כדי לבדוק זאת, תוכלו להיעזר באחד מאתרי מזג האוויר). עם זאת, ההמלצה שלנו היא תמיד לקחת איתכם גם בגד אחד או שניים שמתאים למזג אוויר שונה לגמרי. כך, למשל, כדאי לקחת איתכם חולצה אחת קצרה, גם אם אתם נוסעים לחופשת סקי, וחולצה ארוכה/ג'קט, גם אם אתם נוסעים ליעד חם.

    הסיבה הראשונה לכך היא שמזג האוויר לא תמיד יציב ויכול מאוד להיות שתמצאו את עצמכם ביום שמש חם באירופה באמצע ינואר. הסיבה השנייה היא שדווקא במקומות עם מזג אוויר מובהק מחממים/מקררים את המקומות הסגורים בהגזמה. אם בחורף, לדוגמא, תיכנסו למוזיאון באירופה עם כל הבגדים החמים, כנראה תמסו מחום.
  2. אופי הטיול – התאימו את הבגדים שלכם לאופי הטיול ולפעילויות המתוכננות בו. כך, למשל, אין טעם לקחת נעלי עקב גבוהות לטיול ספארי באפריקה או לטרק בהרים. בהקשר הזה, כדאי לחשוב גם על הקשר בין הצבעים לסביבה – בגדים בצבעים מובהקים זה אחלה, אבל אולי פחות יתאים לטיול ספארי, שבו תרצו להסוות קצת את עצמכם כדי לא להבהיל את בעלי החיים.
  3. אופי המקום – תמיד (אבל תמיד) תקראו מראש על התרבות ועל תרבות הלבוש ביעד שאליו אתם נוסעים. ברוב המקומות אין הנחיות/בקשות/איסורים ספציפיים לגבי לבוש, אבל יש לא מעט מקומות שמאוד מקפידים על כך (במיוחד בכניסה למקדשים ו/או בתי תפילה אחרים, וכן במדינות במזרח התיכון, כגון איחוד האמירויות). אתם אומנם תיירים, אבל "ברומא התנהגו כרומאים". אל תזלזלו במנהגי המקום. במקרה הטוב תוציאו שם רע לתיירים הישראלים ובמקרה הפחות טוב, אתם יכולים למצוא את עצמכם מגורשים מהמדינה (או אפילו במאסר).  

טיפ/בקשה לסיום

לסיום, אנחנו רוצים להעלות כאן נקודה שקשורה לחטיפים בטיסה.

נכון שאין הגבלה על סוג החטיפים שאתם יכולים לאכול במטוס, וזכותכם לאכול מה שבא לכם (וטוב שכך), אבל יהיה ממש נחמד מצדכם (ולפעמים, אפילו מציל חיים) להתחשב באלרגניים, שעלולים להסתכן בגלל משהו שפתחתם בטיסה. זה נכון בעיקר לגבי חטיפי בוטנים, שהאבקה שלהם מתפזרת באוויר כשפותחים את השקית. אם יש במטוס מישהו שאלרגי מאוד לבוטנים, הפתיחה של השקית עלולה אפילו לסכן את חייו. חישבו על זה ונסו להימנע מאכילה של דברים "מועדים לפירעון". כלומר, דברים שאלרגניים עלולים להיות רגישים אליהם. בדרך כלל, הרכיבים האלרגניים שהחטיף מכיל רשומים על גבי השקית עצמה.

נסיעה נעימה!