דלג לתוכן הדף
דלג לתוכן הדף
|

הכינו את רכבכם לקיץ: כך תנהגו בבטחה

לא רק בחורף צריך להיזהר על הכביש. הקיץ היא עונה עמוסת תאונות שגם מציבה שורה של אתגרים לתקינות הרכב. הנה כמה צעדים נכונים שיעזרו להימנע מתאונה

החורף נתפס כעונה המסוכנת ביותר לנהיגה בשל מזג האוויר הגשום, הכביש הרטוב וקשיי הראות. אבל האמת היא שבקיץ קורות יותר תאונות דרכים מאשר בחורף. לעונה החמה סכנות נהיגה משלה, אשר אליהן יש להיערך. קיבצנו את כללי הזהב לנהיגה בטוחה בקיץ שתשמור עליכם ועל רכבכם שלמים.

טיפים הקשורים להתמודדות עם מזג האוויר

  1. הימנעות מסנוור - השמש הישראלית עלולה לסנוור אותנו וכך לפגוע בראות במהלך הנהיגה, החשובה כל כך. אם המכונית שלכם הגיעה עם מגן סינוור על הזכוכית (חלק עליון בגוון כהה) – הרווחתם. אם לא – הקפידו לשים בתא הכפפות זוג משקפי שמש, שהנהיגה איתם תפתור את סכנת הסנוור.
  2. אוורור ומיזוג - בתחילת הנסיעה מומלץ לפתוח את החלונות למשך מספר דקות, במהלכן יצא מהרכב האוויר החם שנוצר בו בזמן החנייה. לאחר מכן אפשר לסגור את החלונות ולהדליק מזגן. השתדלו לחנות בצל כשאפשר – וכך תחסכו מעצמכם את הכניסה לרכב לוהט.
  3. הימנעות מנסיעה בחום כבד - לא תמיד יש לנו אפשרות לבחור מתי לצאת לדרך, אבל אם יש לכם אפשרות לתזמן לפחות חלק מהנסיעות לשעות בהן חם פחות – שעות הבוקר המוקדמות או שעות הערב – תרגישו הקלה מידית גם בנוחות הנסיעה וגם בתנאי הדרך.
  4. הטיית תשומת לב למפגעי הכביש - הקיץ אומנם פחות מועד לשטפונות מאשר החורף, אך לא חסרים פגעי מזג אוויר שהעונה החמה גורמת להם - מחול, דרך אבק וכלה בדרך לוהטת – שעלולים לשבש את הנסיעה. בנוסף, בקיץ אנשים נוהגים להשקות את גינותיהם בעזרת ממטרות ואלו יכולות להשפריץ גם לכביש, להרטיבו ולהביא לסכנת החלקה. תמיד מומלץ לשים לב למפגעי כביש פוטנציאליים ולהיזהר בהם.

טיפים הקשורים לתחזוקת הרכב בקיץ

  1. הכנת הרכב לקיץ – עם בוא הקיץ רצוי להעביר את הרכב בדיקה מקיפה, עם דגש על מערכותיו הרגישות לחום. תקלות ברכב עקב התחממות הן דבר שכיח בקיץ – וניתן למנוע אותן. המוסכים מציעים בדיקת קיץ מיוחדת הכוללת את מערכת הקירור, המזגן, המצבר (שחום הקיץ בהחלט עלול לפגוע בו) והצמיגים. דרך נוספת בה ניתן 'להכין' את הרכב לקיץ הוא לוודא שביטוח הרכב כולל גם כיסוי לתקלות שאופייניות לקיץ. למשל, כיסוי לשירותי גרירה במקרה שהמנוע מתחמם יתר על המידה ומגיע למצב שהוא משבית את הרכב. במנורה מבטחים ביטוח בע"מ אפשר לרכוש את כיסוי זה בתוספת פרמיה, במסגרת ביטוח מקיף.
  2. בדיקת צמיגים – נסיעה על כביש חם מזרזת את בלאי הצמיגים. כבישים רותחים מחום וצמיגים בלויים או צמיגים בעודף לחץ אוויר הם שילוב מסוכן. בדקו שהצמיג לא ישן מדי (בן פחות משש שנים) וודאו שלחץ האוויר מתאים להוראות היצרן.
  3. כיסוי הגה – בקיץ, קורה לא פעם שחוזרים לרכב חונה ומגלים שהדבר הראשון שבו נדרשים לגעת ברכב, ההגה, רותח מחום. כיסוי הגה, אותו ניתן לקנות בזול בכל חנות לאביזרי רכב, לא קולט את החום הזה ומאפשר לכם להתחיל לנהוג מיד עם כניסתכם למכונית.
  4. הצטיידות בנוזל קירור למנוע – הרכב נוטה יותר להתחמם בקיץ. ודאו שיש לכם בתא המטען נוזל לקירור המנוע במקרה שהתחממות קיצונית תתרחש במהלך נסיעה.

טיפים הקשורים לאופן הנהיגה בקיץ

  1. נהיגה בערנות – חום כבד עלול לפגוע בערנות הנהג וכך גם ביכולת הריכוז שלו. הקפידו להיכנס לרכב כשאתם ערניים מספיק, רצוי לאחר ששתיתם משקה קר.
  2. קשב לסביבת המכונית – מכיוון שבקיץ רבים נוהגים עם חלונות סגורים, מזגן פתוח ורדיו פועל - הסאונד של תוך המכונית נוטה לבטל את הסאונד שמחוצה לה. חשוב להיות ערים לצלילים שבאים מחוץ לרכב ולכן מומלץ להשאיר את אחד מהחלונות פתוח, אפילו קצת.
  3. הימנעות מנהיגה עם כפכפים – ישראלים רבים נוטים בקיץ לוותר על הנעליים לטובת כפכפים או סנדלים. זהו צעד הגיוני באקלים הים-תיכוני, אך הוא לאו דווקא מומלץ כשזה נוגע לנהיגה. הסיבה לכך היא הצורה המאוד משוחררת של הכפכפים, בשלה דוושת הרכב עלולה "להיתקע" בהם וכך ליצור סכנה אמיתית כשמנסים להאיץ או לבלום. כדי להימנע מסכנה זאת, הקפידו לנהוג רק בנעליים סגורות, או בסנדלים שמהודקים היטב על הרגליים.
  4. עצירה להתרעננות – יצאתם לנסיעה ארוכה? נסיעות כאלו מייבשות את הגוף. אל תהססו לעשות הפסקות, או להיכנס לחנות נוחות בתחנת דלק ולקנות משקה קר. לחלופין, אתם יכולים לרכוש בקבוק תרמי רב פעמי, למלא אותו במשקה קר ולשתות ממנו בעצירה להתרעננות. כך גם תחלצו איברים ותעוררו את הגוף לאחר ישיבה ממושכת, וגם תזינו את הגוף בנוזלים חיוניים.
  5. מתן תשומת לב לילדים – הקיץ הוא גם תקופת החופש הגדול, מה שאומר שבחוץ מסתובבים הרבה יותר ילדים מבדרך כלל. לא כולם כבר הפנימו את סכנות התנועה, ולכן יש לתת תשומת לב לסכנות של ילדים הקופצים לכביש, משחקים לצדו, רוכבים על אופניים חשמליים, או חוצים מבלי להסתכל לצדדים. שימו לב במיוחד כשאתם נוסעים ליד גנים, בתי ספר, גני שעשועים ופארקים.