דלג לתוכן הדף
דלג לתוכן הדף
|

5 דברים שמשפיעים על מחיר ביטוח חובה לרכב

אם אתם מחזיקים רכב, אין לכם ברירה אלא לבטח אותו – בסכום שיכול להגיע לאלפי שקלים בשנה. כך תוכלו להשיג תעריף מופחת, לפחות בחלק מחברות הביטוח

ביטוח חובה, כשמו כן הוא, הוא ביטוח שחובה לרכוש לכל רכב על פי החוק. זה גם הביטוח הכי חשוב, הכי בסיסי והכי חיוני שנוגע לנסיעה ברכב. אם חלילה תיקלעו לתאונת דרכים, הביטוח יכסה את הנזקים הגופניים שעלולים להיגרם לכם (כנהגים), לנוסעים עמכם ברכב ולהולכי הרגל, ללא תלות באשם בתאונה.

מחיר ביטוח החובה בכל חברות הביטוח נתון פיקוח של משרד האוצר. למרות זאת, המחירים משתנים בין חברת ביטוח אחת לאחרת, מאדם לאדם ואפילו מרכב לרכב, כפי שנפרט בהמשך.

על כל פנים, אם הגיע הזמן שתחדשו את פוליסת הביטוח לרכב – חשוב שתדעו שיש דרכים לשלם עליו פחות, מבלי להתפשר על יציבות חברת הביטוח, על איכות הכיסוי ועל שירות אמין ומקצועי.

לפני שנעשה בהן סדר, צריך גם להבהיר – הפרמטרים שמשפיעים על מחיר הביטוח לרכב נקבעים על ידי משרד האוצר, אולם כל חברת ביטוח רשאית לבחור מי מהם ישפיע על תמחור פוליסת החובה שמשווקת.

כמו כן, על אף שייתכנו הבדלים במחירי ביטוח החובה בין מבטחים שונים או בין מבוטחים שונים, הכיסויים הקבועים במקרה של תאונה זהים לכל הנהגים. זאת, בהתאם לתקנות שכל החברות בשוק פועלות לפיהן. מחירה הסופי של הפוליסה מושפע, בין היתר, מהסיכון של בעל או בעלת הפוליסה להיקלע לתאונה.

סיכון, שמסתמך על נתונים כלליים הנוגעים לתאונות ומתייחס למאפיינים האישיים של כל נהג או נהגת, כמו גם לנתוני הרכב המבוטח. 

אז בפעם הבאה שאתם מבררים על אפשרות למחיר זול יותר בביטוח החובה, הנה כמה דברים שכדאי להביא בחשבון: 

1. כמה נקודות צברתם? 

אם אתם נוהגים בזהירות, כנראה שתשלמו פחות מנהגים אחרים על ביטוח החובה לרכב. לחילופין, אם הרישיון שלכם נפסל פעם אחת או יותר בשלוש השנים האחרונות, ייתכן שזה ייקר את הפרמיה. 

2. האם אתן נשים? 

נשים, מבחינה סטטיסטית, מעורבות בפחות תאונות דרכים בהשוואה לגברים. בשל כך, הן נחשבות לנהגות זהירות יותר ולכן גם ייתכן שתשלמנה פחות על הפרמיה, לפחות בחלק מחברות הביטוח.  

3. כמה שנים אתם על הכביש? 

מי שנוהג או נוהגת כבר שנים רבות נוטים להיות פחות מעורבים בתאונות בהשוואה לנהגים חדשים, או שלא נהגו זמן רב. זאת הסיבה שנהגים ותיקים ישלמו פחות בהשוואה לכאלה שהניסיון שלהם על הכביש מועט. במילים אחרות, את הנהג הצעיר ביותר שעתיד להשתמש ברכב מחזיק ברישיון זמן רב, הרי שמחיר הביטוח לא צפוי להתייקר. 

4. באיזה רכב אתם נוהגים? 

כדי לאפשר לחברת הביטוח לצפות אם הרכב שלכם נחשב לבטוח יחסית, או שקיים סיכוי שיהיה מעורב בתאונה, יהיה עליכם למלא את הפרטים הבאים: סוג הרכב (רכב פרטי, מסחרי, אופנוע, מונית, אוטובוס, טיולית, רכב מיוחד), סוג הבעלות בו, סוג דלק, נפח מנוע, כוחות סוס, מהו אופן השימוש ברכב (רגיל, השכרה, אספנות, לימוד נהיגה), מספר כריות אוויר ברכב, האם מותקנות בו מערכות לשמירה על הבטיחות כגון מערכת בקרת יציבות, התרעה על אי שמירת מרחק, התרעה על סטייה מנתיב ועוד. מכלול מערכות הבטיחות יילקח בחשבון בעת שקלול מחיר הפרמיה.  

5. האם כלי הרכב שלכם הוא אופנוע? 

מרבית ביטוחי הרכב לא כוללים רכיב של השתתפות עצמית, למעט במקרה של ביטוח לאופנועים. בפוליסה מסוג זה, יש קיזוז של עלות הפרמיה לעומת העלות של ההשתתפות העצמית. במילים אחרות, גם אופנוענים יכולים לשלם פחות, ומומלץ לעשות זאת בחברה שמתמחה בביטוחים לאופנועים. לא משנה מה הצעת המחיר הסופית שקיבלתם מחברות הביטוח, מומלץ להחליט על הביטוח שאותו תרכשו לא רק בגלל המחיר. בדקו לעומק את הרכב הכיסוי ולכו על חברת ביטוח אמינה ויציבה, שתהיה שם בשבילכם ברגע האמת ותעניק לכם שירות מצוין.