דלג לתוכן הדף
דלג לתוכן הדף
|

מה עושים כשצריכים תרופה שאינה בסל הבריאות?

כמות גדולה של תרופות משפרות ומאריכות חיים לא נכללות בסל הבריאות שבמימון המדינה. כאן ביטוח הבריאות הפרטי שלכם נכנס לתמונה. עשינו סדר
18.09.2024 | 4 דקות

"סל הבריאות" הוא שם כולל לכספים שהמדינה מקצה מדי שנה עבור סבסוד שירותי רפואה, במסגרת התקציב הכולל של משרד הבריאות. "סל התרופות" הוא כינוי לא פורמלי לתרופות ולטכנולוגיות הרפואיות שאותן מממנת המדינה, באופן מלא או חלקי, במסגרת ביטוח הבריאות הממלכתי שניתן לאזרחי ישראל דרך קופות החולים.

כיוון שמדובר במימון ממשלתי ומכיוון שתקציב המדינה שמיועד לצורך הזה הוא מוגבל, המדינה חייבת לבחור את מה לממן ואת מה לא.

מהי חשיבותו?

במקרים רבים ההחלטות המתקבלות לגבי סל התרופות יכולות לגזור את עתידו של החולה לחיים או למוות. חשוב לזכור, לתרופות ולטכנולוגיות רבות יש יכולת להאריך ואף להציל חיים, אך למרבה הצער רק מעטות מהן יכולות להיכלל בסל התרופות במסגרת התקציב הקיים.

המשמעות בפועל היא שחולים שזקוקים לתרופה או לטיפול בטכנולוגיה שאינה כלולה בסל התרופות, ייאלצו לממן אותה מכיסם הפרטי.

כיוון שלרוב מדובר בעלויות גבוהות מאוד, שלעיתים יכולות להגיע לעשרות ולמאות אלפי שקלים מדי חודש, רבים מהמטופלים אינם מסוגלים לעמוד בהוצאה הכבדה ונאלצים בעל כורחם לגייס תרומות או לוותר על הטיפול או התרופה שיכולים להאריך את חייהם.

היתרון של ביטוח הבריאות הפרטי

המטרה העיקרית של ביטוחי הבריאות הפרטיים היא לגשר על הפער הכלכלי שנוצר בין השירותים הרפואיים שניתנים על ידי קופות החולים במימון המדינה לבין אלה שלא.

תוכניות לביטוח תרופות שלא בסל מעניקות מימון גם לתרופות ולטכנולוגיות שאינן כלולות בסל הבריאות, כך שאם חלילה תצטרכו אותן – חברת הביטוח היא זו שתישא בעלויות הטיפול (באופן חלקי או מלא, בכפוף לתנאי הפוליסה).

במקרים מסוימים, בעיקר כאשר מדובר בטיפולים ובתרופות שנדרשים לצורך טיפול במחלות קשות, ביטוח הבריאות הפרטי חיוני ולעיתים אף יכול להציל חיים.

מובא כמידע כללי על ידי מנורה מבטחים ביטוח בע"מ המשווקת פוליסות ביטוח בריאות. אין באמור משום הצעה או התחייבות לצירוף לכיסוי או בדבר התאמתו לצרכיו של אדם. ההצטרפות והזכויות הינם בכפוף למדיניות החברה ולתנאי הפוליסה. 

נכתב על ידי