מה רצוי לבחון לפני שמגישים בקשה לקצבת פנסיה?

פרישה לגמלאות היא אירוע מורכב יותר ממה שחושבים! אירוע שמלווה בהתרגשות, בחרדה מהלא נודע וגם מעמד שמצריך מאיתנו לקבל החלטות בלתי הפיכות. ככזה, הוא דורש חשיבה מקדימה והסתכלות על התא המשפחתי.
לכן, בהגיענו לרגע המכונן, כדאי שנדון במספר שאלות שיעניקו לנו את הבסיס לקביעת גובה הקצבה הדרושה מההסדר הפנסיוני – וכן מושג כללי בנוגע לסכום המומלץ שרצוי "לשים בצד".
אז מה חשוב לבדוק?
סטטוס משפחתי
במעמד תכנון הפרישה חשוב שניקח בחשבון את הסטטוס המשפחתי והזוגי שלנו. למשל, האם אנחנו מצויים בנישואים פרק א' או ב', גרושים או במעמד של ידועים בציבור? האם ברשותנו ילדים ומי ההורה הנוסף? האם לאחד מאותם הילדים יש צרכים מיוחדים, וכן הלאה.
מצב בריאותי
המצב הבריאותי משפיע על תוחלת החיים ובהתאם עשוי להשליך גם על הכדאיות במשיכת קצבה אל מול סכום חד פעמי. כמו כן, המצב הרפואי של בן או בת הזוג ישפיע על ההחלטה שנקבל לגבי גובה הבטחת קצבת השאירים שלנו.
רמת חיים, נכסים וחסכונות
בחינת המצב הכלכלי שלנו והן של התא המשפחתי שלנו היא אבן יסוד בתכנון פרישה מוצלח. היא מאפשרת לנו לקבל תמונה מקיפה של המשאבים העומדים לרשותנו ולתכנן את עתידנו הפיננסי בצורה מושכלת.
הערכה זו צריכה להתייחס לא רק להכנסות שוטפות, אלא גם לנכסים, חסכונות והתחייבויות ארוכות טווח. בנוסף, חשוב לקחת בחשבון את סגנון החיים הרצוי לאחר הפרישה ואת ההוצאות הצפויות.
להלן מספר שאלות מפתח שיסייעו לנו למפות את מצבנו הכלכלי ולקבל החלטות מושכלות לקראת הפרישה:
בשורה התחתונה💡
רק לאחר שנדע להעריך את מצבנו, נגדיר מהי הקצבה הדרושה לנו ואת גובה הסכום שרצוי לשמור בצד, נידרש לעבור לשלב השני ובו נבחן מהו המוצר הפנסיוני שממנו כדאי למשוך את הקצבה החודשית. וכמו בכל החלטה חשובה, גם בתכנון פרישה רצוי להיוועץ עם מומחה בתחום.
מובא כמידע כללי בלבד, על ידי מנורה מבטחים פנסיה וגמל בע"מ חברה המנהלת קרנות פנסיה, קופות גמל וקרנות השתלמות, ועוסקת בשיווק ולא בייעוץ פנסיוני. אין באמור כדי להווות תחליף לשיווק/ייעוץ פנסיוני על ידי בעל רישיון המותאם לצרכיו ונתוניו המיוחדים של הלקוח.